Ändrade planer

Denna helg är det tävlingshelg igen. Ursprungsplanen var samma som förra helgen. Jag skulle rida Lusse i en klass, Johanna Shira i en och jag Shira i en. Men förra helgen då det gick så bra tyckte Johanna att jag skulle starta Shira själv i båda klasserna denna helg. Hon är fin just nu, njut av din fina häst tyckte Johanna.

Lusse har känts lite trött sista två veckorna. Under starten på Färsta var det klart mer soppatorsk än tidigare starter i år. Han är ju en fighter och en gentleman som gör allt för mig och jag ser ingen anledning att pressa honom om han inte är 100% på g. Han är ung och känns han trött så ska han få slippa. Vi har ändå tagit två av tre SM kval redan så ett till tar vi lätt i vår. Målet med Lusse detta år var att starta Lätt A med godkända (62) procent som stor häst och att ta oss till SM. Målet på SM var placering i Lätt B klassen och 62% i Lätt A klassen. Han har presterat mycket mer än så, varit placerad lokalt och regionalt i Lätt B och Lätt A som stor häst med ett årsbästa på 66%. Han var dessutom placerad i båda klasserna på SM på högre procent än jag vågat hoppas på. I dag trimmade jag honom på SRK och han kändes fin, mjuk och följsam men fortfarande lite trött. Därför stryker jag honom i årets sista planerade tävling. Han får några veckor med skogsbus medans pälssättningen tar kraft av honom och sen kör vi på med vinterträningen. I vår kommer vi igen, ännu starkare!

Shira och Johanna tävlar 120 cm i samma ridhus som helgens dressyrtävlingar går av stapeln i. Snacka om fokuserad blick på båda två!

Shira däremot är i en formtopp. Efter måndagens skrittrunda och tisdagens vilodag var det dags för ett kondispass i skogen i onsdags. Det blev en tur till Norafors och trav och galopp i backarna samt skritt på småstigarna. Shira var skötsam som det A-barn hon är för det mesta numera. I dag har hon också trimmat på SRK. Ett rejält pass på kandar där jag bl.a. red igenom Msv C.2 i helhet och delar tills jag var nöjd. Jag hade en jättebra känsla. Hon var framme för skänkeln och jag kunde peppa henne att ta i lite till utan att det blev spänningar, det blev bara mer power. Fina Shira! Planen för helgen är därför att jag rider båda klasserna själv på henne och jag ska försöka att tänja lite på gränserna inne på banan. Vi har redan visat att vi kan förra helgen, nu vill jag våga trycka på lite till med risk för kanske någon miss men också kanske ännu bättre utdelning.

Shira och jag sommaren 2011

Efter helgens tävling väntar tvådagars Matsträning nästa helg. Därefter planerar jag att ge henne 1-2 veckor bara i skogen då hon gått rejält hela hösten. Hon känns inte trött men jag tror ändå kroppen kan behöva lite vila från träning. Efter det kör vi igång vinterträningen. Jag hoppas sätta bytena i vinter med Ingrids och Mats hjälp. 2014 ska vi vara ännu bättre och kanske, kanske klättra upp en klass.

17 okt 2013