ÅFFs KM och debut för Qharma

ÅFF har haft KM i hoppning hemma hos mig två år i rad. I år blev det inget hopp-KM pga för få anmälningar men däremot blev det ett dressyr-KM med fem startande hästar. Upplägget var sådant att man fick rida den klass man startat med över 60%. Om ekipaget inte tävlat alls valde man fritt den klass man ville från Märke II och uppåt. Jag hade lånat ut Ingvar, Lusse och Tingla och valde själv att rida Qharma som ju aldrig tävlat eller gått programträningar över huvud taget. Resultaten blev så här: 

1:a Amanda & Tingla Märke II 70.71%
2:a Amanda & Ingvar LC.1 70.04%
3:a Moa & Qharma Märke II 66.42% 
4:a Helena & Lusse LC.1 59.44%
5:a Line & Arramis LC.1 56.29%

En härlig dag när man kan säga att alla var vinnare i sin personliga tävling. Amanda som tävlade Tingla som är precis igångsatt efter fölning och som Amanda ridit två gånger sen i fjol höst. Amanda som tävlade Ingvar som hon förvisso ridit lite mer men bara tävlat i dressyr en gång förut. Jag som tävlade Qharma som aldrig gått program eller sett så många människor och hästar samtidigt i sitt liv uppsuttet. Vi har haft trassel med galoppen men i dag satt den som en smäck. Helena som tävlade Lusse som hon bara ridit 6-7 ggr. Den största utmaningen var dock inte formen eller ridningen i sig utan att hålla ordning på programmet denna dagen, annars hade det blivit ett antal fler poäng för dem. Även jag kastade för övrigt bort 2 poäng som var hela 1,4% i detta korta program på att göra avslutningshalten vid X istället för G. Också Line som har sin första egna häst och bara tävlat sin Arramis i dressyr en gång förut. Ja - vi var alla vinnare! För egen del var jag väldigt nöjd med Qharma som visade att hon kan konsten att fokusera då det verkligen gäller. Hon tittade inte på vare sig bord eller publik och gick faktiskt bättre i programmet än under värmningen. Så jobbar en blivande tävlingsstjärna! Här kommer några bilder och filmer: 

Ingvar: 

Film Amanda & Ingvar: 
https://www.youtube.com/watch?v=ynRZfpGro7c

Tingla: Film Amanda & Tingla: 
https://www.youtube.com/watch?v=d4JkGXHaZIc

Qharma: Film Moa & Qharma: 
https://www.youtube.com/watch?v=2KeOpd0Buks

Lusse & Helena:

Line & Arramis: 

De fyra dagar som passerat sen KM har Ingvar hunnit med en provkörning av spekulant, ett dressyrpass och en uteritt med mig. Ingvar har känts fin i veckan. På lördag startar vi en Msv C.1 på ett regional/nationellt meeting. Konkurrensen är stenhård och målet är att bara gå in och ha kul, hitta samspelet och flytet. Vi har redan nått alla gemensamma mål, nu rider jag bara dessa två sista tävlingar på honom för att det är roligt att passa på medan jag har en välutbildad häst. Förutom Lusse som jag bara rider ca 2 ggr/v så kommer det ju att ta ett tag innan jag har en egen häst här hemma att träna och tävla på den här nivån. Att jag kommer göra det med tjejerna senare är jag dock övertygad om. Det är inte frågan om utan när. Tingla och Qharma har redan visat att de har fin ridbarhet och energin som behövs för att komma en bit uppåt i klasserna. Eftersom Vivan är mamma upp i dagen har jag såklart förhoppningar även på henne. Men inte minst längtar jag efter att se Bella växa upp och vad hon och jag kan göra tillsammans. Bella är en otroligt mild och vänlig individ med en positiv känslighet. På promenad är hon frimodig och energisk men hemma i stallet trygg och social. Det är lätt att glömma att hon bara är 1 år för allt med Bella går så lätt. Jag ser mycket av Ingvar i henne. Det okomplicerade, vänliga, viljan att vara till lags och tacksamheten när man ger dem sin egentid. En Ingvar i ung kvinnlig upplaga med tre riktigt bra gångarter. Ja - ni förstår varför Bella Halsnaes är en drömhäst. 

Tingla och Qharma har jag fått hjälp att motionera. I måndags tog Micke och jag varsin häst och gick en rejäl promenad med dem i regnet. I dag var det Amanda som var på besök och då var det ett kondispass i skogen som stod på agendan. Mest skritt, en del trav och två galopper. Regn eller inte - det var en helt underbar tur som laddade energidepåerna. 

Lusse har gått en Ingridträning med mig på SRK och en uteritt med mamma. Jag har anmält honom till en Msv C i slutet av oktober så vi har en del att fila på. Jag red en Msv C på honom redan hösten 2014 på 59.89% så förhoppningen är väl att vi ska höja oss från den nivån. Han är ju betydligt starkare och stadigare i formen i dag. Samtidigt är det lätt att få kostsamma tekniska missar så vi får väl se hur det går så håll tummarna både då och för Ingvar och mig i helgen!  

20 sep 2017