900 meter fårstängsel

Phu, nu är snart alla hagar helt klara för säsongen. Den mina ston går i ska utökas lite i augusti så de kan gå där fram till oktober. I söndags gjorde vi det största hästjobbet till en början i solsken men efter 2,5 h mulnade det på så de sista 3,5 h jobbade vi i mer eller mindre ihållande regn. Jag har ju fått överta de marker grannen lånat får för att beta av sommartid och där var naturligtvis fårstaket som nu skulle bytas ut till vanligt elstaket. Jättefina naturbeten, helt perfekta för Fjordhäst. Detta första året blev det dock lite för mycket att beta av för mina (fåren har inte gjort sitt jobb så bra) då Tingla ska stamboksföras och därmed inte gå upp alltför mycket så jag har lånat in två två-årsston som ska gå i den hagen vi gjorde nu. Nästa år är tanken att Viva och Bella ska gå där första delen av sommaren. Tingla ska tävlas och därmed inte beta och Qharma ska ju förhoppningsvis ha en knatte vid sidan så dem vill jag ha i hagen närmast stallet till en början som jag hade med Tingla och Viva. Men nu går dessa fina tjejer i den hagen. Med Lusse och Ingvar har nedräkningen mot SM tickat på. I lördags var Helena här och red ut Lusse tillsammans med mig på Qharma. Vi red till ängen och travade och galopperade lite. Qharma kändes jättefin och jag hörde på Helenas glada utrop att Lusse också gjorde det. Ingvar fick också ett pass på ängen den dagen. 

Sen kom Lisa hit och masserade killarna. Det är så roligt att se henne jobba med dem och jag inser ännu mer varför de är så olika i ridningen. De har verkligen helt olika förutsättningar med sina kroppar. Lusse är långlinjerad och nästan överrörlig, det är lite hela havet stormar över honom. Ingvar är mer kompakt och stadig men har också lättare att bli lite kort i sin muskulatur. Det  är häftigt att se vilken kontakt Lisa får med hästarna och hur de tydligt visar henne hur de vill ha det. Lisa och Ingvar 

I söndags vilade killarna efter massagen och vi byggde hage. I måndags fick de varsitt dressyrpass på banan med fram och avskritt ute. Jag red med fokus på LA.2 som jag ju aldrig rider annars - LA.3 har jag ju ganska stor rutin i. Ingvar fick också jogga igenom LB.1 som en uppvärmning mest för att jag skulle känna på linjerna. Båda hästarna kändes riktigt fina. 

I dag blev det varsin uteritt för grabbarna också har Glenn varit här och skott Ingvar, Lusse, Tingla och Qharma samt verkat Vivan. Viva fick fint stöd av mamma vid hovis arbete. När Tingla själv skulle skos tyckte Vivan inte att det var nån höjdare att vara ensam i boxen så för att hovis skulle få lite arbetsro och slippa höra en fölis som ropade ihärdigt släppte jag in Bella i hennes box och då blev hon glad igen. Bella är en fin vän tycker Vivan, hon har bara ett fel och det är att hon har ingen mjölkbar (ja, hon testade flera gånger...). Bella är verkligen en stabil personlighet, jag är då glad att hon är min och hon är en kanonfin storasyster till Vivan. 

Nu är allt packat och i morgon bitti rullar vi ner mot Vetlanda. Jag och Ingrid kör bussen med hästarna, Micke och Helena kör bil och släp med foder mm som ju måste med eftersom Lusse ska hem efter SM och Amanda och Marlene kör bil och husvagn. Jag avslutar med att visa en bild på året nypimpade nummerlappar Amanda gjort inför sommarens meeting. 18 jul 2017